Koningin Máxima volgende week naar Washington

Vorsten

2015-11-26 11:44:00

DEN HAAG – Koningin Máxima is volgende week in de Verenigde Staten. De vorstin woont dinsdag 1 december in Washington een forum bij over inclusieve financiering. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) donderdag bekend.

Máxima woont het forum, dat op maandag en dinsdag wordt gehouden, bij als speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Ze neemt deel aan de paneldiscussie ‘toegang tot financiële diensten voor het wereldwijd verbeteren van welzijn en inclusieve economische groei’. Aan de discussie nemen de Amerikaanse minister van Financiën, zijn Mexicaanse collega, JP Morgan Chase-CEO Jamie Dimon en Bill Gates deel.

Koningin Máxima is de laatste weken vaker ver van huis. In oktober ging ze met haar man koning Willem-Alexander op staatsbezoek naar China. Máxima moest eerder naar huis vanwege een nierbekkenontsteking. Na een paar dagen in het ziekenhuis pakte ze haar werk weer op. Twee weken geleden reisde Máxima voor de Verenigde Naties naar Bangladesh. Onderweg maakte ze een tussenstop in Turkije, waar een G20-top plaatsvond.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig