Koningin Máxima: we volgen voorbeeld Elizabeth in ons werk

Vorsten

08-09-2022 22:42:13

Koningin Máxima heeft tijdens haar werkbezoek aan de Verenigde Staten nogmaals gereageerd op het overlijden van de Britse koningin Elizabeth. “Ik kan me geen andere, betere manier bedenken om haar te eren dan door haar voorbeeld te volgen in ons werk”, zei de koningin. Elizabeth overleed donderdag op 96-jarige leeftijd.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De koningin zegt daarnaast dat haar gedachten uitgaan naar de familie van Elizabeth en het Britse volk. “De koning, prinses Beatrix en ik leven intens met hen mee. We zijn dankbaar voor alles wat koningin Elizabeth heeft gedaan. Met onvermoeibare energie en toewijding heeft ze haar volk gediend in de laatste zeventig jaar.”

Direct na het overlijden van Elizabeth hadden koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix ook al gereageerd. Zij lieten toen weten “intens dankbaar voor de hechte vriendschap waaraan koningin Elizabeth zo’n onvergetelijke bijdrage heeft geleverd” te zijn.

Meer Nederland