Koningin ontmoet leiders Bangladesh

Vorsten

17/11/2015 7:29 pm

DHAKA – Koningin Máxima heeft dinsdag met een reeks besprekingen de tweede dag van haar VN-werkbezoek aan Bangladesh afgesloten. Na het enerverende veldbezoek in de ochtend volgde na een korte pauze een visite aan de gouverneur van de nationale bank en daarna een gesprek over de opzet van een nationale strategie voor het beter toegankelijk maken van digitale financiële diensten in het Zuid-Aziatische land. Ook ontving de koningin de CEO’s van Grameenphone en bKash, die beiden actief zijn op dat gebied.

Voor woensdag staan opnieuw een trits gesprekken op het programma, alsmede ontvangsten door premier sjeika Hasina Wajed en president Abdul Hamid van Bangladesh. De ontmoeting met de premier was oorspronkelijk gepland voor maandagochtend omdat sjeika Hasina Wajed van plan was later op de dag naar Frankrijk te gaan. De terroristische aanslagen in Parijs deden haar besluiten haar reis te annuleren.

Koningin Máxima heeft woensdag aan het einde van het bezoek ook nog een ontmoeting met de pers. Dinsdag had ze al kort een toelichting gegeven op haar werk. “Er is nog ruimte voor verbetering”, aldus de koningin, zo meldde Bdnews24.com, een nieuwssite waarop het bezoek veel aandacht krijgt. Dat andere landen ook kunnen leren van Bangladesh was daarbij voor de lokale media het belangrijkste om te vermelden.

Gratis voor jou


Meer Nederland