Koning en koningin worden rondgeleid bij Audi

Vorsten

26/05/2014 7:20 pm

WERLTE – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben maandag een rondleiding gekregen bij een proefinstallatie van autofabrikant Audi in Werlte. Het paar brengt een tweedaags werkbezoek aan de Duitse deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen.

In de zogeheten power-to-gas-proefinstallatie wordt (duurzame) elektriciteit omgezet in methaangas. Dat wordt opgeslagen en gebruikt als duurzame brandstof voor auto’s. Een aantal partijen onderzoekt samen met Audi de haalbaarheid van de productie van het zogenaamde e-gas in Noord-Nederland.

De eerste dag van het bezoek wordt afgesloten met een diner in Schloss Wilkinghege in Münster. Minister-president Weil en minister-president Kraft van Noordrijn-Westfalen zijn hierbij aanwezig.

Dinsdag gaat het koningspaar naar het Centrum voor Nederlandstudies aan de universiteit van Münster. Via Dortmund en Essen reizen zij naar Bedburg-Hau in de regio Kleef. Daar sluiten zij hun korte reis af met een bijeenkomst van Nederlandse en Duitse ondernemers in de maakindustrie.

Gratis voor jou


Meer Nederland