Koningspaar herdenkt MH17

Vorsten

2014-11-10 12:08:00

AMSTERDAM – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima wonen maandagmiddag de Nationale Herdenking MH17 bij in de RAI in Amsterdam. Bij binnenkomst kort voor 13.00 uur staken zij bloemen in het bloemenmonument bij de entree. Ook prinses Beatrix, prinses Margriet en haar echtgenoot Pieter van Vollenhoven deden dit.

Het koninklijk gezelschap betrad als laatste met de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan de ronde zaal in de RAI. Daar namen ze plaats op de tribune rondom de 298 kaarsen die symbool staan voor de mensen die op 17 juli om het leven kwamen toen het toestel van Malaysia Airlines werd neergeschoten.

Ook kabinets- en Kamerleden, oud-minister Frans Timmermans en andere betrokkenen wonen de herdenking bij. Nabestaanden spreken tijdens de dienst, die wordt geleid door Maartje van Weegen. De namen van alle slachtoffers worden genoemd.

Ook premier Mark Rutte en presentatrice Jacobine Geel nemen het woord. Verder is er muziek van onder anderen Marco Borsato en het Radio Filharmonisch Orkest en houden de aanwezigen een minuut stilte.


Meer Nederland