Koningspaar brengt verrassingsbezoek aan Valkenburg

Vorsten

29-05-2022 15:42:04

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zondag een onaangekondigd bezoek gebracht aan Valkenburg. Het koningspaar reisde af naar Zuid-Limburg om te kijken hoe het, bijna een jaar na de grote wateroverlast die de stad trof, gaat met bewoners en ondernemers. Burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg aan de Geul was er ook bij.

Het koningspaar bezocht onder meer een lunchroom in het centrum van de stad en pakte verderop ook een terrasje, waar Willem-Alexander in het zonnetje een biertje nuttigde. Ondertussen hoorden de koning en koningin de verhalen van de Limburgers aan.

Half juli vorig jaar kreeg Valkenburg na hevige regenval te maken met wateroverlast. Willem-Alexander en Máxima gingen toen ook naar de stad om de schade met eigen ogen te bekijken. Ze maakten op laarzen een wandeling door het gebied dat onder water stond en praatten met ondernemers, bewoners en hulpverleners.

In het zuiden van Limburg viel destijds in twee dagen tijd een enorme hoeveelheid regen, waardoor rivieren buiten hun oevers traden. Valkenburg was de zwaarst getroffen plek. Daar viel in korte tijd bijna 200 millimeter regen.


Meer Nederland