Koningspaar feliciteert Canadese studenten

Vorsten

28/05/2015 5:40 pm

WATERLOO – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdagmorgen (plaatselijke tijd) in het Canadese Waterloo de uitreiking bijgewoond van de eerste zes zogenoemde ‘Liberation scholarships’.

De studenten kunnen drie tot twaalf maanden in Nederland komen studeren. Minister Jet Bussemaker (Onderwijs) reikte de studiebeurzen uit en minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) presenteerde het programma.

De zes vormen de voorhoede van in totaal 70 Canadese studenten die in de periode 2015-2017 naar Nederland kunnen komen. Met de ‘bevrijdingsbeurs’ wil Nederland zijn dankbaarheid tonen voor het Canadese aandeel in de bevrijding 70 jaar geleden. “De banden die zijn gesmeed in oorlog, bloeien in vredestijd”, aldus rector Ferdin Hamdullahpur van de Universiteit van Waterloo, waar de presentatie plaatsvond.

Kleindochter

Bij de eerste ontvangers van een beurs was Terran Shaver. Zij werd bij de feestelijke bijeenkomst vergezeld door haar grootvader kolonel Donald Shaver die als tankcommandant een rol speelde bij de bevrijding van Friesland en Groningen. “Geweldig dat uw kleindochter nu naar Nederland kan gaan”, aldus minister Koenders. Terran was van plan de plaatsen te bezoeken waar haar opa over had verteld, zei tegen minister Bussemaker.

De studenten gingen met het koningspaar op de foto en werden door koning en koningin persoonlijk gefeliciteerd.

Gratis voor jou


Meer Nederland