Koningspaar in Washington bij diner

Vorsten

2015-05-31 16:02:00

WASHINGTON – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn zaterdag al uit Canada aangekomen in de Verenigde Staten. En hoewel hun officieel bezoek aan dat land pas maandag begint met een kranslegging op de nationale begraafplaats Arlington en een korte ontvangst op het Witte Huis, moet het koningspaar zondagavond al aan de slag.

Op de residentie van de Nederlandse ambassadeur is een diner waarvoor vooraanstaande Amerikaanse beleidsmakers en ‘think tankers’ zijn uitgenodigd. Gespreksonderwerpen zijn actuele problemen en dilemma’s op gebieden van onder meer veiligheid en economie. Ook minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) die het koningspaar bij het staatsbezoek aan Canada en het officieel bezoek aan de Verenigde Staten vergezeld, is aanwezig.

Het diner stond aanvankelijk gepland voor maandag, maar moest worden verschoven toen het koninklijk gezelschap de kans kreeg Amerikaanse veteranen te eren tijdens de honkbalwedstrijd van de Washington Nationals en de Toronto Blue Jays. Koning en koningin wonen een deel van het duel bij en zijn aanwezig bij het eerbetoon aan de veteranen.


Meer Nederland

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana