Koningspaar warm onthaald in Duitsland

Vorsten

19/03/2015 2:31 pm

LUBECK – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kregen donderdag een warm welkom in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein. Honderden mensen waren uitgelopen om het koningspaar te begroeten in de binnenstad van Lubeck.

Torsten Albig, premier van Sleeswijk-Holstein, gaf Willem-Alexander en Máxima bij aankomst in Lubeck gelijk een toer bij Dräger, een bedrijf dat zich specialiseert in medische apparatuur. Ook brachten de koning en koningin een bezoekje aan het stadhuis van Lubeck waar ze werden ontvangen door burgemeester Bernd Saxe.

Op het marktplein, voor het stadhuis, stonden honderden mensen met Nederlandse vlaggetjes te wachten op het koningspaar. Een aantal koningshuisliefhebbers had zelfs schilderijen van Beatrix, Willem-Alexander en Máxima meegenomen om te laten zien aan de koning en koningin.

Willem-Alexander en Máxima zijn donderdagochtend aangekomen in Duitsland voor een tweedaags werkbezoek. Ze kwamen rechtstreeks vanuit Denemarken, waar het koningspaar afgelopen dagen was voor een staatsbezoek.

Gratis voor jou


Meer Nederland