Koningspaar met drie premiers bij Wereldbank

Vorsten

2015-06-01 19:28:00

WASHINGTON – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn maandagmiddag in Washington op bezoek geweest bij de Wereldbank. Daar ontmoetten ze de premiers Mike Eman (Aruba), Ivar Asjes (Curaçao) en Marcel Gumbs (St Maarten) om samen met hen en de leiders van de bank te praten over duurzame ontwikkeling van de Caribische eilanden.

Het koningspaar werd ontvangen door Wereldbank-president Jim Kim en de Nederlandse bewindvoerder bij de bank, oud-staatssecretaris Frank Heemskerk. Bij aankomst werd ook een groepsfoto gemaakt met alle Nederlandse medewerkers van de bank.

Tijdens een rondetafelgesprek onder leiding van Jorge Familiar, de vice-president van de bank voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, werd vooruit geblikt naar de komende vijftien jaar en werden de problemen die eilanden in het gebied traditioneel tegenkomen tegen het licht gehouden.

De kleine schaal waarop geopereerd moet worden, geeft tal van moeilijkheden, aldus Familiar, maar Aruba en Curaçao hadden volgens hem de laatste jaren goede stappen gezet op onder meer het gebied van duurzame energie en behoud van de koraalriffen.


Meer Nederland

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.