Koningspaar sluit bezoek Aruba af

Vorsten

02/05/2015 6:56 pm

ORANJESTAD – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zaterdag hun bliksembezoek aan Aruba afgesloten. Via Curaçao vliegt het koningspaar terug naar Amsterdam. Daar worden ze op 4 mei verwacht voor de Nationale Dodenherdenking op de Dam.

Aan het slot van zijn reis zei Willem-Alexander van plan te zijn de eilanden regelmatiger te bezoeken, maar niet meer alle eilanden tegelijk, zoals in het verleden gebruikelijk was, maar apart, zoals dit keer Bonaire en Aruba. Op Bonaire woonde het koningspaar de feestdag Dia di Rincon bij en op Aruba het maritieme evenement SAIL, dat in het teken stond van tweehonderd jaar koninkrijk.

Laatste onderdeel van het verblijf op Aruba was een bezoek aan Colegio EPI waar gesprekken plaatsvonden met de stichting Reclassering en de Heart Centered Leadership Foundation. Beide organisaties houden zich vanuit geheel verschillende uitgangsposities bezig met het helpen van jongeren. Koning en koningin spraken met projectwerkers, docenten en elk apart achter gesloten deuren ook met jongeren die aan projecten deelnemen.

Solliciteren

Stichting Reclassering wil jongeren die in aanraking zijn geweest met justitie, weer op weg helpen in de samenleving. Jongeren volgen een traject van zeven weken waar ze vaardigheden leren als werkethiek, solliciteren en budgetteren en werken aan hun zelfbeeld. Daarna kiezen ze een beroepsrichting en beginnen een leerwerktraject. De Heart Centered Leadership Foundation geeft jongeren een stem om zich te ontwikkelen tot de nieuwe leiders van de gemeenschap.

Beide projecten worden gesteund door het Oranjefonds, waarvan koning en koningin het beschermpaar zijn.

Gratis voor jou


Meer Nederland