Koningspaar sport mee tijdens Koningsspelen in Amersfoort

Vorsten

2021-04-14 14:42:39

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima geven vrijdagochtend 23 april bij Kindcentrum Vlinderslag in Amersfoort het startschot voor de Koningsspelen. Alle activiteiten, met het thema ik+jij=wij, vinden vanwege de coronacrisis buiten plaats.

Het koningspaar doet zelf ook mee aan de activiteiten. Samen met schoolkinderen doen ze mee aan een quiz over gezond eten en bewegen. Daarna bezoeken ze de verschillende sportactiviteiten bij de school. Scholen mogen zelf bepalen hoe ze de dag vormgeven. Ter inspiratie ontvangen ze een sport- en feestpakket inclusief spelideeën, een online beweegprogramma en concrete tips om de Koningsspelen in de huidige tijd te organiseren.

Het jaarlijkse Koningsontbijt met de kinderen gaat dit jaar niet door. “Gezamenlijk ontbijten op school binnen de op dit moment geldende adviezen, maatregelen en richtlijnen is niet wenselijk”, aldus de organisatie.

De Koningsspelen werden voor het eerst georganiseerd in 2013, in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Het doel was kinderen en ouders van de basisschool te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk en heel leuk zijn. Een recordaantal van 6100 Nederlandse scholen en bijna 1,3 miljoen basisschoolleerlingen hebben zich dit jaar aangemeld voor deelname aan de Koningsspelen.


Meer Nederland