Video: Koningspaar vertroetelt paard van Spaanse rijschool Wenen

Vorsten

28-06-2022 14:42:03

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima besteden tijdens hun staatsbezoek aan Oostenrijk veel tijd aan de inwoners van Wenen, maar ook de dieren worden niet vergeten. Het koningspaar schonk extra aandacht aan één van de witte paarden van de wereldberoemde Spaanse rijschool.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het koningspaar werd tijdens een wandeling door de Volksgarten – een openbaar park – uitgenodigd om even naar het dier te komen kijken. Ze aaiden het dier en gaven een paar suikerklontjes. Willem-Alexander kreeg een hoefijzer cadeau, dat hij trots aan zijn vrouw liet zien. Die moest wel even bukken om onder het hoofd van het paard door te kunnen kijken. “Onze dochter rijdt ook paard”, vertelde de koningin aan de mensen van de Spaanse rijschool.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn op een driedaags staatsbezoek in Wenen en Graz. Eerder op de dag spraken ze onder anderen al met Oekraïense vluchtelingen en hielpen ze bij het koken in een cultureel centrum.

Meer Nederland