Koning en koningin vieren feest op Bonaire

Vorsten

30/04/2015 5:41 am

RINCON – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn donderdag op Bonaire. In het dorpje Rincon in het noorden van het Caribische eiland wonen zij de festiviteiten bij ter gelegenheid van Día di Rincon. Vrijdag is het koningspaar op Aruba bij SAIL Aruba, dat in het teken staat van het 350-jarig bestaan van het Korps Mariniers en 200 jaar Koninkrijk.

Behalve de optocht en andere feestelijkheden bezoekt het koningspaar in Rincon ook het museum Chi Chi’ Tan en een aantal projecten die verbonden zijn aan het werk van het Oranje Fonds. Aan het eind van de dag vliegen Willem-Alexander en Máxima meteen naar Aruba waar ze twee dagen verblijven op uitnodiging van gouverneur Fredis Refunjol. SAIL Aruba vormt het hoofdbestandsdeel van het koninklijk programma.

Vrijdagavond wordt de speciaal op Aruba toegesneden theatervoorstelling van Soldaat van Oranje bijgewoond en zaterdag is er nog een visite aan een project van het Oranje Fonds. Tegelijkertijd is prinses Beatrix dan op Curaçao voor de opening van een tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog en de rol van Curaçao daarin.

Gratis voor jou


Meer Nederland