Koninklijke agenda komende week nog leeg

Vorsten

05-07-2020 20:09:07

De koninklijke agenda voor de komende week is opmerkelijk leeg. Er zijn tot nu toe slechts twee activiteiten aangekondigd. Zo ontvangt koning Willem-Alexander voor het eerst sinds februari weer geloofsbrieven. Welke ambassadeurs woensdag naar Paleis Noordeinde mogen komen, is nog niet gemeld.

Koningin Máxima is op 9 juli aanwezig bij de virtuele uitreiking van de Appeltjes van Oranje, de jaarlijkse prijs van het Oranjefonds. De prijswinnaars hadden eind april al bekendgemaakt zullen worden en de feestelijke overhandiging was voorzien op 26 mei. De coronacrisis gooide roet in het eten.

Dat de openbare agenda leeg is, wil overigens niet zeggen dat er voor de komende dagen geen werkbezoeken op de rol staan. De afgelopen maanden heeft de Rijksvoorlichtingsdienst meestal pas achteraf bekendgemaakt waar koning of koningin naartoe zijn gegaan. Dit onder meer om een toeloop te voorkomen of om een bezoek ongedwongen te laten plaatsvinden.

Uitstapjes

De afgelopen week was dat ook een aantal malen het geval. Zo bleven de drie werkbezoeken van koningin Máxima – tweemaal in Den Haag en eenmaal in Schagen – en de uitstapjes van Willem-Alexander naar Waddinxveen en Abbenbroek geheim. De koning had daarnaast ook een aantal ontvangsten op het paleis, en samen met Máxima hervatte hij de zogenoemde ‘kanjerlunches’ – een etentje voor uitblinkers.

Voor het begin van de zomervakantie van de drie prinsessen zijn twee evenementen wél reeds aangekondigd. Máxima gaat naar het Veteraneninstituut in Doorn en Willem-Alexander opent alsnog de expositie ‘besmet’ in Museum Boerhaave – een tentoonstelling die is geactualiseerd.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.