Foto’s: Koninklijke familie begeleidt kist prinses Christina

Vorsten

22/08/2019 10:06 am

De koninklijke familie heeft donderdagmorgen de kist met het stoffelijk overschot van prinses Christina begeleid van de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde naar het koetshuis van de Koninklijke Stallen.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Daar vindt een besloten afscheidsbijeenkomst plaats. De afgelopen vrijdag overleden prinses wordt later op de dag gecremeerd. Op verzoek van de prinses leveren enkele laureaten van het naar haar vernoemde Prinses Christina Councours een muzikale bijdrage.

De drie kinderen van prinses Christina, Bernardo, Juliana en Nicolás, volgden als eerste de kist. Daarachter kwamen haar drie zussen Beatrix, Irene en Margriet, met zwager Pieter van Vollenhoven en het koningspaar, zonder hun dochters. Alleen prins Constantijn en prinses Laurentien hadden hun kinderen bij zich.

Bij de rest van de familie ontbraken de prinsessen Annette en Anita. Ook de verzorgster van prinses Christina liep mee met de Oranjes.

De kist stond sinds dinsdag, omringd door kransen en zonnebloemen, opgesteld in de als ‘chapelle ardente’ ingerichte Koepel van Fagel. Daar verzamelde de koninklijke familie zich voor het wegdragen naar de even verderop gelegen stallen.

Gratis voor jou


Meer Nederland