Koninklijke familie op naar jubileumfeest

Vorsten

24/09/2015 6:53 am

AMSTERDAM – De koninklijke familie maakt zich op voor het grote slotfeest van tweehonderd jaar Koninkrijk. Zaterdag wordt de viering afgesloten met een officiële bijeenkomst in Koninklijk Theater Carré en een muzikaal spektakel op de Amstel. Het is voor deze week het laatste punt van de openbare agenda op de website van het Koninklijk Huis.

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix wonen de bijeenkomst in Carré bij. Daarin wordt onder meer teruggeblikt op alle vieringen rondom het tweehonderdjarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden. Het jubileum van Nederland wordt al twee jaar gevierd. Zaterdagavond volgt een groot concert op de Amstel. Dertig artiesten, onder wie Handsome Poets, André Hazes jr. en Ruth Jacott, treden op voor Willem-Alexander, Máxima en Beatrix. Ook andere leden van de koninklijke familie zijn bij het evenement.

De koning en koningin kunnen het zaterdag niet al te laat maken, zondag vliegt het paar naar New York. Daar wonen Willem-Alexander en Máxima maandag met minister-president Mark Rutte de 70e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) bij. Willem-Alexander spreekt als eerste Nederlands staatshoofd de VN toe.

Gratis voor jou


Meer Nederland