Koninkrijksconcert in Scheveningen

Vorsten

30-11-2013 19:33:00

SCHEVENINGEN – De viering van 200 jaar koninkrijk is zaterdagavond voortgezet in Scheveningen met een feestelijk artiestengala. Het Koninkrijksconcert 2013 biedt een overzicht van hoogtepunten uit het culturele en amusementsaanbod uit Nederland en de Caribische delen van het koninkrijk.

De bijna voltallige koninklijke familie is zaterdagavond aanwezig in het AFAS Circustheater, onder wie de prinsessen Beatrix, Irene en Christina. Zij hadden ook in 1963 een rol bij de vorige jubileumviering van het koninkrijk.

Ruben Nicolai is gastheer. Het Metropole Orkest zorgt voor de muzikale omlijsting. Er zijn optredens van Guus Meeuwis, Caro Emerald, Huub Stapel, Jeroen van der Boom, Brigitte Kaandorp, Carel Kraayenhof en Arthur en Lucas Jussen. Ook Paul van Vliet, Racoon, Percossa, André Kuipers, Robbert Dijkgraaf en Noa Wildschut (viool) beklimmen het podium.

De koninklijke familie is in groten getale aanwezig in Scheveningen. Alleen de zieke prins Bernhard en zijn vrouw Annette zijn afwezig. De tweede zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven vecht tegen een zeldzame vorm van lymfeklierkanker. Voor prinses Annemarie, de echtgenote van prins Carlos de Bourbon de Parme, was het haar eerste openbare optreden sinds ze in oktober het leven schonk aan hun tweede dochtertje.

Het programma wordt live uitgezonden door de NOS op Nederland 1.


Meer Nederland

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel