Kunstliefhebbers Sonja en Beatrix bij elkaar

Vorsten

22/09/2015 1:55 pm

AMSTERDAM – Koningin Sonja slaat woensdagmiddag voor de tweede keer dit jaar de handen ineen met prinses Beatrix. De Noorse koningin opent in Amsterdam samen met de oud-vorstin de tentoonstelling Munch : Van Gogh. De expositie in het Van Gogh-museum wordt georganiseerd ter gelegenheid van de 125e sterfdag van de schilder Vincent van Gogh (1853-1890).

De tentoonstelling met meer dan honderd werken, waaronder De Schreeuw, maakt het mogelijk schilderijen van Van Gogh te vergelijken met dat van zijn Noorse collega en tijdgenoot Edvard Munch (1863-1944). Eerder dit jaar was de tentoonstelling te zien in het Munch-museum in Oslo, waar koningin Sonja en prinses Beatrix ook samenkwamen om de opening te verrichten.

Sonja (78) en Beatrix (77) staan beiden bekend als kunstliefhebbers. De Noorse koningin schildert, en heeft al verschillende tentoonstellingen gehouden met eigen werk. Prinses Beatrix maakt beeldhouwwerken, maar is minder scheutig met het tonen ervan. Sonja heeft haar naam verleend aan een internationale muziekwedstrijd en aan een kunstprijs, terwijl Beatrix middels de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst steun kon geven aan aankomend schildertalent.

Gratis voor jou


Meer Nederland