Laurentien blij met terugkeer van Lingo

Vorsten

2019-06-07 17:15:00

Prinses Laurentien is blij met de comeback van het tv-spelletje Lingo. “Ik vind het geweldig”, zegt de prinses, die zich inzet voor de bevordering van geletterdheid. Ze prijst de manier waarop Lingo, dat ze een iconisch programma noemt, de Nederlandse taal toegankelijk maakt.

Laurentien verheugt zich op de afleveringen waarin iets bijzonders gebeurt. “Misschien is er wel een kind die een ouder iemand verslaat. Ik hoop ook dat ouderen samen naar Lingo gaan kijken”, zegt de prinses tegen 6 Inside.

Vrijdag werd bekend dat SBS6 het programma Lingo nieuw leven inblaast. Komend najaar zijn er nieuwe afleveringen. In september 2014 viel het doek na 25 jaar voor Lingo vanwege tegenvallende kijkcijfers. De Stichting Lezen & Schrijven van prinses Laurentien reageerde toen teleurgesteld. “Stichting Lezen & Schrijven vindt dat spijtig, want jong en oud kunnen leren van spelen met taal. Het stimuleert taalvaardigheid op een leuke manier”, reageerde de organisatie destijds.

Prinses Laurentien nam vrijdag het boekje LEES! in ontvangst, waarin de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb vijftig gedichten uit de hele wereld heeft gebundeld. Het boekje verscheen vrijdag ter ere van het vijftigjarige bestaan van het festival Poetry International in zijn stad.


Meer Nederland

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt