Maastricht noemt bezoek koninklijke familie ‘absolute eer’

Vorsten

2019-09-23 10:50:00

Maastricht vindt het “een absolute eer” dat koning Willem-Alexander volgend jaar zijn verjaardag in de Limburgse stad viert. “De stad heeft alles in huis om de koninklijke familie een geweldige dag te bieden”, stelt burgemeester Annemarie Penn-te Strake.

“Samen met alle Maastrichtenaren gaan wij er een feestelijke Koningsdag van maken”, belooft de burgemeester op de website van de gemeente. De komende maanden wordt gewerkt aan “een interessant en feestelijk programma”. “Het wordt uiteraard een feestje voor de koning, maar ook voor de stad.”

Volgens Penn-te Strake is het Limburgse verjaardagsfeest van de koning, dat live wordt uitgezonden op televisie, een mooie kans om Maastricht aan de rest van het land te laten zien. “Natuurlijk kent iedereen Maastricht, maar kent iedereen Maastricht ook echt goed? We zijn een van de oudste steden van Nederland, maar ook met een van de jongste en meest internationale bevolking. Iedereen kent de prachtige historische binnenstad, maar aan de rand daarvan ontwikkelt zich een ruig gebied vol industriële monumenten, vrijplaatsen en betekenisvolle creativiteit die deze stad een nieuwe identiteit geeft.”

Die twee kanten van de stad worden volgens de burgemeester de basis van het programma op Koningsdag. “Een verhaal van innovatie en traditie, dat door alle Maastrichtenaren wordt verteld, dwars door alle lagen van de bevolking, en ongeacht de vele achtergronden van de bewoners. Dat maakt Maastricht uniek: sociaal en saamhorig, met alle Maastrichtenaren, maar ook met het prachtige Heuvelland en de Euregio om ons heen. Zonder hen zou Maastricht Maastricht niet zijn.”


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Prinsjesdag in woord en beeld
– Liefde in Zweden: bruiloft na 33 jaar verkering
– Zij hebben het mode-DNA van hun moeder
– The Royal Family volgens Edward en Sophie