Mabel discussieert met jongeren

Vorsten

2014-11-19 18:50:00

TORONTO – Prinses Mabel is woensdagmiddag (plaatselijke tijd) in Toronto voor een discussiebijeenkomst met Canadese jongeren over kindhuwelijken. De prinses is door het Canadese ministerie van Buitenlandse Zaken uitgenodigd om besprekingen te houden over de aanpak van het op jonge leeftijd uithuwelijken van meisjes.

Mabel is voorzitter en oprichter van het samenwerkingsverband Girls Not Brides, waarvoor zo’n 400 organisaties uit 60 landen de krachten hebben gebundeld. In die hoedanigheid ontving de prinses dinsdag in Ottawa een mensenrechtenprijs uit handen van de Canadese minister van Buitenlandse Zaken John Baird, die ook een fiks bedrag aan steun beloofde voor Girls Not Brides.

In Ottawa kreeg Mabel ook veel aandacht van de Canadese media, die vooral schreven over haar opmerkingen over nut en noodzaak van ontwikkelingshulp. “Het geld dat daaraan wordt besteed is een goede investering”, aldus Mabel. Zij pleitte ervoor dat alle rijke landen minstens 0,7 procent van hun bruto binnenlands product aan ontwikkelingshulp besteden. Canada staat op dit moment op 0,3 procent.


Meer Nederland