Machiavelliprijs uitgereikt aan OVV

Vorsten

10/02/2016 9:01 pm

In het bijzijn van Pieter van Vollenhoven is woensdag de Machiavelliprijs uitgereikt aan de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) voor opmerkelijke prestaties op het gebied van publieke communicatie. Voorafgaand sprak Volkskrant-hoofdredacteur Philippe Remarque de Machiavellilezing uit met als titel De krant blijft altijd bestaan.

De raad kreeg de prijs omdat ,,met het rapport over de ramp met de MH17 – waar mogelijk – klaarheid is gebracht voor de nabestaanden in het bijzonder en de wereld in het algemeen”. Ook zou de OVV volgens de jury het schoolvoorbeeld zijn voor goede communicatie.

De prijs wordt jaarlijks toegekend voor een opmerkelijke prestatie op het gebied van publieke communicatie. De prijs ging vorig jaar naar RTL. De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan, columnist Jan Blokker en eurocommissaris Neelie Kroes wonnen de prijs eerder ook. Máxima kreeg de prijs in 2011.

Pieter van Vollenhoven was lange tijd voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en kreeg de Machiavelliprijs in 2005. De huidige voorzitter Tjibbe Joustra nam woensdag in Nieuwspoort de prijs in ontvangst.

Gratis voor jou


Meer Nederland