Margriet reikt culturele prijzen uit

Vorsten

15/03/2016 7:47 pm

Prinses Margriet heeft dinsdag aan het begin van de avond in de Stadsschouwburg van Amsterdam de naar haar vernoemde Prinses Margriet Awards uitgereikt. Prijswinnaars waren theatergroep Krétakör uit Hongarije en het digitale burgerplatform Medialab-Prado uit Madrid.

Het was de achtste keer dat de onderscheidingen van de Europese Culturele Stichting (ECF) zijn toegekend. De prijsuitreiking vond vanwege het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie voor het eerst niet in Brussel maar in Amsterdam plaats.

Prinses Margriet was 24 jaar president van ECF, een positie die ze overnam van naar vader prins Bernhard. Op haar beurt werd Margriet in 2007 opgevolgd door prinses Laurentien. Die werd bij de feestelijke bijeenkomst vergezeld door haar man prins Constantijn.

Prinses Laurentien sprak in haar toespraak bij over de solidariteit die overal in Europa onder druk staat, het belang van culturele uitwisseling ‘die noodzakelijker is dan ooit tevoren’, en de openheid van samenleving die te lijden heeft onder toenemend nationalisme. De prijswinnaars zetten zich in om mensen bij elkaar te brengen en bruggen te bouwen.

 

Gratis voor jou


Meer Nederland