Margriet sluit Rode Kruis-conferentie af

Vorsten

2015-12-10 07:12:00

DEN HAAG – Prinses Margriet is donderdag in Genève voor de laatste dag van de Internationale Conferentie van het Rode Kruis. Het is de laatste van drie internationale Rode Kruis-bijeenkomsten waarvoor ze een week lang in Zwitserland verbleef.

Als erevoorzitter leidt Margriet de delegatie van het Nederlandse Rode Kruis. De belangrijkste bijeenkomst, de 32e Internationale Conferentie van het Rode Kruis en de Rode Halve Maan, begon dinsdag. Aan deze conferentie nemen alle 189 Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen in de wereld deel. Ook zijn er vertegenwoordigers van de 195 staten die de Verdragen van Genève hebben onderschreven.

Op de agenda staan onder meer de ontwikkeling en betere naleving van het humanitair oorlogsrecht, het voorkomen en strafbaar stellen van seksueel geweld, rampenvoorbereiding en het borgen van de veiligheid van hulpverleners en medische instellingen in conflictsituaties.

Koning Willem-Alexander is zaterdag aanwezig bij de viering van het 350-jarig bestaan van het Korps Mariniers in Rotterdam, zo blijkt uit de agenda op de website van het Koninklijk Huis. Na afloop van de ceremonie op de Coolsingel neemt hij voor het Stadhuis een defilé af.


Meer Nederland

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana