Máxima aanwezig bij online uitreiking Appeltjes van Oranje

Vorsten

15-06-2020 14:56:59

Koningin Máxima woont donderdag 9 juli de online bekendmaking van de winnaars van de Appeltjes van Oranje van het Oranje Fonds bij. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst maandag bekendgemaakt. Vanwege de coronamaatregelen gaat de jaarlijkse uitreiking op Paleis Noordeinde dit jaar niet door.

De winnaars worden bekendgemaakt vanuit een studio waar de koningin, voorzitter van het bestuur van het Oranje Fonds Dick Benschop en vicevoorzitter en jurylid Kim Putters te gast zijn. Er wordt live geschakeld naar de winnaars, die de prijs ter plaatse uitgereikt krijgen door afgevaardigden van het Oranje Fonds. Máxima maakt de winnaar van de Grote Appel bekend. Alle twaalf genomineerde organisaties zijn via een videoconferentie bij de bekendmaking van de winnaars aanwezig.

Het thema van de uitreiking dit jaar is Maatjes ben je samen. De prijzen worden uitgereikt aan drie initiatieven die vrijwilligers voor een langere periode koppelen aan mensen die extra hulp kunnen gebruiken.

De Appeltjes worden dit jaar voor de achttiende keer uitgereikt. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn sinds de oprichting in 2002 beschermheer en -vrouw van het Oranje Fonds.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord