Máxima beloont ‘samen zelf doeners’

Vorsten

20/08/2015 6:59 pm

UTRECHT – Koningin Máxima staat volgend jaar mei oog in oog met vrijwilligers die in Nederland of het Caribisch gebied de meest succesvolle ontmoetingsruimtes runnen. Zij worden dan uitgenodigd om in Paleis Noordeinde uit handen van de koningin de Appeltjes van Oranje 2016 in ontvangst te nemen.

Het Oranje Fonds, waarvan het koningspaar beschermpaar is, maakte donderdag het thema bekend voor de jaarlijkse prijsuitreiking waarbij traditiegetrouw ook koning Willem-Alexander en prinses Beatrix aanwezig zijn. Het thema is ‘Samen zelf doen!’ en moet de aandacht vestigen op ontmoetingsruimtes in zelfbeheer.

Directeur Ronald van der Giessen ziet steeds vaker dat mensen in dorp of wijk een ontmoetingsruimte in eigen beheer nemen. Het Oranje Fonds is op zoek naar initiatieven waarbij dat goed is gelukt. “Belangrijk is dat niet alleen het bestuur, maar ook het beheer en de programmering in handen zijn van vrijwilligers. En dat er activiteiten zijn voor het hele dorp of de hele buurt”, aldus Van der Giessen in een toelichting.

Om voor beoordeling in aanmerking te komen kunnen organisaties zichzelf tot 25 september aanmelden.

Gratis voor jou


Meer Nederland