Máxima bezoekt huisartsenpraktijken in Driebergen

Vorsten

29-10-2020 15:25:26

Koningin Máxima heeft donderdagmiddag meerdere huisartsenpraktijken bezocht in Driebergen. Daar heeft ze gekeken hoe huisartsen en doktersassistenten hun werkzaamheden verrichten in coronatijd. Zo zag ze onder meer hoe voorbereidingen werden getroffen voor de jaarlijkse griepvaccinatie.

Met het bezoek aan Driebergen ging Máxima in op de uitnodiging van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), die de belangen behartigt van duizenden huisartsen in Nederland.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De koningin sprak met met een aantal doktersassistenten over de impact van het coronavirus op hun werk. Ook kreeg Máxima een rondleiding door de huisartsenpraktijk, waar ze in gesprek ging met patiënten.

Naast enkele bezoeken spreken koning Willem-Alexander en zijn vrouw tijdens de coronacrisis regelmatig met mensen uit verschillende beroepsgroepen. Het was voor Máxima het eerste openbare optreden sinds de veelbesproken herfstvakantie in Griekenland. De koninklijke familie verbleef daar in hun villa, wat voor veel ophef zorgde. De regering had de bevolking namelijk een paar dagen eerder opgeroepen vooral thuis te blijven vanwege het coronavirus.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord