Máxima bij prijsuitreiking tuinbouw

Vorsten

06/01/2016 8:02 am

DEN HAAG – Koningin Máxima is deze woensdagmiddag aanwezig bij de uitreiking van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2016 in de Keukenhof in Lisse. Het is de dertigste keer dat de prijs wordt uitgereikt. De bijeenkomst staat in het teken van Futureproof Ondernemen, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2016 zijn vier bedrijven genomineerd. De bedrijven kenmerken zich volgens de stichting door durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid en innovatie. De winnaar is een jaar lang de ambassadeur van de tuinbouw.

Koning Willem-Alexander ontvangt woensdag op Paleis Noordeinde voor de overhandiging van hun geloofsbrieven de ambassadeur van de Republiek Mali, Sékou Dit Gaoussou Cisse, en de ambassadeur van de Republiek Haïti, Antonio Rodrigue.

Microkrediet

Op donderdag wordt de koningin verwacht in museum De Hermitage in Amsterdam. Ze woont de ondertekening bij van een lening van 100 miljoen euro van de Europese Investeringsbank (EIB) aan Qredits Microfinanciering Nederland. Met deze lening kan Qredits de komende jaren meer leningen verstrekken en coaching geven aan Nederlandse (startende) ondernemers.

Willem-Alexander en zijn vrouw ontvangen op dezelfde dag aan het begin van de middag leden van de Europese Commissie tijdens hun bezoek aan Nederland. De commissieleden ontmoeten verder het kabinet en vertegenwoordigers van de Eerste en Tweede Kamer. Het bezoek markeert de start van het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie.

Gratis voor jou


Meer Nederland