Máxima bij symposium Wijzer in geldzaken

Vorsten

2015-10-06 15:53:00

AMSTERDAM – Koningin Màxima was dinsdagmiddag in Amsterdam. Daar heeft de koningin in het Tobacco Theater het jaarlijkse symposium van het platform Wijzer in geldzaken bijgewoond.

Màxima bracht niet alleen een bezoek aan het symposium, ze gaf er als erevoorzitter van het platform ook een toespraak. Dat deed de koningin voor professionals bij financiële organisaties en maatschappelijke instellingen.

Het thema van het symposium is dit jaar ‘De stille macht van financiële veerkracht’. Er wordt gesproken over hoe de vraag hoe ‘consumenten voldoende financieel veerkrachtig kunnen worden’, aldus de RVD eerder. Niet alleen de koningin gaf een toespraak, ook president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank en burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam namen het woord.

Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën waarin mensen uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid, en voorlichtings- en consumentenorganisaties samenwerken om verantwoord financieel gedrag in Nederland te bevorderen.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig