Máxima: blusoefening met Defensie was ‘fantastisch’. Bekijk de foto’s.

Vorsten

30/03/2023 4:11 pm

“Fantastisch, heel bijzonder om mee te maken”, reageerde koningin Máxima donderdag bij terugkomst op vliegbasis Gilze-Rijen. De koningin was even daarvoor een klein uur meegevlogen met een blusoefening van het Defensie Helikopter Commando.

Vlak na de landing vertelde de koningin aan de aanwezige pers dat zij erg veel respect heeft gekregen voor het werk van de helikopterpiloten die worden ingezet bij het blussen van moeilijk bereikbare branden, zoals bosbranden. Ze roemde onder meer de technische vaardigheid van vliegpersoneel die daarbij komt kijken. “Heel knap hoe zij zo’n volle bucket met water zo nauwkeurig weten te plaatsen”, zei Máxima onder meer.

Vlak voor de landing zorgde de Chinook van de koningin nog voor spektakel. De volle bucket werd vlak voor de hangars van de vliegbasis gefaseerd leeggegooid, wat leidde tot een groot watergordijn.

De Fire Bucket Operation van het Defensie Helikopter Commando is een civiel-militaire samenwerking tussen de Koninklijke Luchtmacht en Brandweer Nederland.

Gratis voor jou


Meer Nederland