Máxima doet kennis op van mkb

Vorsten

23-11-2015 16:48:00

DEN HAAG – In het bijzijn van koningin Máxima is maandagmiddag in Den Haag het nieuwe kennisplatform ‘De staat van het mkb’ gelanceerd. Op deze website wordt informatie gebundeld over het midden- en kleinbedrijf.

De groenteboer en kapper om de hoek maken deel uit van het mkb, maar ook bedrijven met tweehonderd werknemers, innovatieve start-ups en zzp’ers. “Om goed inzicht te krijgen in deze diversiteit aan bedrijven is het nodig gedetailleerde informatie te hebben”, zegt minister Henk Kamp van Economische Zaken op de website van MKB-Nederland.

“De staat van het mkb is daarbij een waardevol instrument. Het helpt ons bij het opstellen van maatregelen waarmee we mkb-bedrijven van dienst kunnen zijn om verder te groeien. Belangrijk, want het mkb is cruciaal voor de economie van Nederland. De mkb-bedrijven zetten samen 888 miljard euro om en zijn goed voor 7 van de 10 banen in het bedrijfsleven.”

Koningin Máxima is lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Dit comité is in 2011 opgericht als vervolg op de Raad voor Microfinanciering. Daarvan was Máxima van 2007 tot 2011 lid. Zij zet zich in om de mogelijkheden voor potentiële en bestaande kleine ondernemers te vergroten, zowel met coaching als met krediet.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Meer Nederland