Máxima gaat naar Schuldenlab Almelo

Vorsten

2019-06-12 18:44:00

Koningin Máxima gaat volgende week woensdag naar Almelo. Daar is zij aanwezig bij de lancering van het Schuldenlab van de stad, dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag bekendgemaakt.

Schuldenlab Almelo zet zich in om de stad schuldenzorgvrij te maken. Het plaatselijke initiatief is afgeleid van de eerder gelanceerde Stichting SchuldenlabNL, die zich inzet om kwetsbare groepen weer grip te laten krijgen op hun financiële situatie, zodat ze positief de toekomst tegemoet kunnen zien.

Het initiatief in Almelo is een samenwerkingsverband van organisaties uit de publieke en private sector die innovatieve oplossingen voor schuldenproblematiek zoeken en toepassen.

Lancering

Voorafgaande aan de lancering spreken onder anderen wethouders van Almelo en mensen van SchuldenlabNL over schuldenproblematiek en mogelijke oplossingen. Aansluitend wordt Schuldenlab Almelo, in aanwezigheid van koningin Máxima, gelanceerd door de vertegenwoordigers van de deelnemende partijen. Na de lancering spreekt de koningin met enkele partners en ervaringsdeskundigen.

De koningin was eind vorig jaar ook aanwezig bij de lancering van SchuldenlabNL.


Meer Nederland

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.