Máxima heeft op Texel even vakantiegevoel

Vorsten

28-05-2020 16:57:39

Koningin Máxima kreeg donderdag bij aankomst op het zonnige Texel meteen een vakantiegevoel, verklapte ze tijdens een van de gesprekken die ze bij haar werkbezoek aan het Waddeneiland voerde. De plek waar ze werd ontvangen, een riant paviljoen aan het strand, hielp zonder meer mee.

De komst van de koningin bleef niet lang geheim. Dat was ook niet zo vreemd, vond burgemeester Michiel Uitdehaag, want ze kwam tenslotte met een hofauto met AA-nummerbord op de veerboot van Den Helder naar Texel. “Op de Waddeneilanden spreekt zoiets zich snel rond”, wist zijn collega van Schiermonnikoog, Ineke van Gent.

De koningin verraste bij het strandpaviljoen niet alleen de daar uitwaaiende en zonnende toeristen, maar ook haar gesprekspartners die waren gelokt met de aankondiging dat een minister zou komen. Uitdehaag had niet gezegd wie, om te voorkomen dat zou worden rondgevraagd in Den Haag. “Niemand die er ook naar vroeg”, zei hij na afloop over het leugentje om bestwil om een toeloop te voorkomen.

Blokje om

Bij haar tweede stop, in het centrum van Den Burg, stonden echter al wat mensen te wachten en het aantal belangstellenden nam snel toe toen de koningin na afloop een blokje om ging lopen, door de smalle winkelstraat, waar de boa’s hun uiterste best moesten doen het publiek op afstand te houden.

“Anderhalve meter is best moeilijk”, had Máxima eerder al opgemerkt. Thuis had ze een stok van die lengte, waarmee ze haar dochters af en toe bij de les hield door ze te laten zien hoeveel afstand het is. Bij de korte koninklijke wandeling, de eerste sinds de coronamaatregelen, was het moeilijk te handhaven. De uitstapjes zullen daarom niet snel weer worden ingevoerd.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.