Máxima dineert in Brussel

Vorsten

26-03-2015 15:33:00

DEN HAAG – Koningin Máxima was woensdagavond in Brussel. Daar heeft ze deelgenomen aan een besloten werkdiner met Europese bestuurders, beleidsmakers en vertegenwoordigers uit de financiële sector. Met elkaar spraken ze over het belang van financiële educatie in Europa, zo heeft de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag bekendgemaakt.

Het werkdiner was een eerste aanzet voor een discussie over het belang van financiële educatie in Europa. Nederland werd, behalve door de koningin, ook vertegenwoordigd door minister Dijsselbloem van Financiën en de president van De Nederlandsche Bank Klaas Knot. Vanuit de Europese Commissie was onder anderen Frans Timmermans aanwezig.

Máxima legde haar bezoek af als erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken en als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de VN voor inclusieve financiering. In deze laatste functie zet de koningin zich in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken en benadrukt zij het belang van financiële vaardigheden.

Meer Nederland