Máxima in Rome voor de G20-top

Vorsten

28-10-2021 19:55:01

Koningin Máxima is aanwezig op de G20 top in Rome. De vorstin is er in haar functie van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling en als erevoorzitter van het Global Partnership for Financial Inclusion van de G20.

Zaterdag is Máxima samen met premier Mario Draghi van Italië gastvrouw van een evenement dat op de G20 plaatsvindt. Tijdens dit zogenaamde side-event spreekt de koningin in aanwezigheid van regeringsleiders over het herstel en de groei van het midden- en kleinbedrijf na de coronacrisis. Ook bespreekt ze hoe het mkb weerbaarder gemaakt kan worden en gaat ze in het bijzonder in op de positie van vrouwelijke ondernemers in ontwikkelingslanden.

Sinds 2009 zet Koningin Máxima zich namens de VN wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken en hiermee hun kansen op economische en sociale ontwikkeling te vergroten. Sinds 2011 is zij erevoorzitter van de GPFI en zet zij zich onder meer in om de activiteiten van de G20 op het terrein van inclusieve financiering te bevorderen.

Tijdens haar verblijf in Rome zal Máxima ook een aantal andere bijeenkomsten bijwonen.

Meer Nederland