Máxima is toe aan zesde scheepsdoop

Vorsten

20/05/2016 5:20 am

Koningin Máxima doopt vrijdag voor de zesde keer een schip. Ze is daarvoor in Rotterdam waar de jongste aanwinst van de Holland America Line (HAL) ligt aangemeerd om besprenkeld te worden met champagne. De ‘Koningsdam’ is het tweede cruiseschip dat Máxima doopt. In 2010 wenste ze in Venetië als prinses al een behouden vaart aan de ‘Nieuw Amsterdam’.

Máxima is echter niet eenkennig wat boten betreft. De schepen van de HAL zijn natuurlijk majestueus, maar de andere boten die door Máxima werden gedoopt zijn minstens zo nuttig en belangrijk.

De primeur was in 2003 voor het vakantie-hospitaalschip ‘Prins Willem-Alexander’. Daarna duurde het een hele tijd voordat de prinses weer in actie kwam bij een doopplechtigheid. In 2009 werd bij Van Oord in Kinderdijk de sleephopperzuiger ‘Vox Máxima’ het water op gestuurd.

Na de ‘Nieuw Amsterdam’ was het in 2012 de beurt aan LNG-schip Coral Energy, een milieuvriendelijke gastanker, in april 2014 in de vissershaven van IJmuiden gevolgd door de KNRM-reddingsboot Nh1816. De ‘Koningsdam’ is echter het grootste uit de reeks.

Gratis voor jou


Meer Nederland