Máxima leerde Nederlands door liedje 15 miljoen mensen

Vorsten

2021-05-20 20:20:20

Koningin Máxima leerde Nederlands met behulp van onder andere het liedje 15 miljoen mensen van Fluitsma & Van Tijn. Dat vertelt de in Argentinië geboren koningin in een interview met Nikkie de Jager. In het interview praat de YouTuber, tevens een van de presentatoren van het Eurovisie Songfestival, met de koningin over het belang van muziek.

“Het lied zegt heel veel over de Nederlandse cultuur”, vertelt Máxima, wanneer Nikkie haar vraagt naar haar favoriete muziek. Volgens de koningin werkt Nederlandstalige muziek goed bij het leren van de taal, omdat de woorden vaak worden herhaald.

Verder hangt haar muziekvoorkeur af van haar gemoedstoestand. “Als ik een beetje opgevrolijkt moet worden, luister ik graag salsa of tango.” Als Máxima wil terugdenken aan de goede oude tijd luistert ze graag naar pop en rock uit de jaren 80, zo vertelt ze.

In de serie neemt Nikkie de kijkers mee in de wereld van glitter & glamour rond het songfestival. In haar LookLab-studio in Rotterdam Ahoy ontvangt ze alle deelnemende artiesten van het Eurovisie Songfestival en praat ze met hen over hun liedjes, performances en hun looks. De serie is van 10 tot en met 21 mei te zien op het YouTube-kanaal van Eurovision. Iedere dag worden er nieuwe afleveringen geüpload.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek