Máxima leidt bijeenkomst over digitaal betaalmiddel

Vorsten

27-10-2021 18:23:34

Koningin Máxima was woensdagmiddag gastvrouw van een onlinebijeenkomst over nieuwe digitale betaalmiddelen. Máxima organiseerde de bijeenkomst in haar rol als speciale pleitbezorger van de VN-secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

De besloten bijeenkomst ging voornamelijk over CBDCs, een digitale geldvorm die banken naast munten en bankbiljetten kunnen uitgeven. Deze valuta biedt mensen en bedrijven in de toekomst nieuwe betaalmogelijkheden, maar brengt ook nieuwe risico’s met zich mee. Tijdens de bijeenkomst werd daarom gesproken over onder meer de hervorming van de economie en hoe mensen omgaan met geld en betalingen.

Máxima sprak tijdens de vergadering met een aantal gouverneurs en vertegenwoordigers van centrale banken van landen met groeimarkten. Bij het gesprek waren ook vertegenwoordigers van internationale partnerorganisaties aanwezig, zoals de Alliance for Financial Inclusion, Consultative Group to Assist the Poor, Internationaal Monetair Fonds, Wereldbank Groep en de Standard Setting Bodies.

Meer Nederland