Máxima na verjaardag elke werkdag op pad

Vorsten

16/05/2015 11:46 am

DEN HAAG – Na het vieren van haar 44e verjaardag op zondag heeft koningin Máxima voor de komende week vijf publieke optredens. Maandag is Máxima te gast op de Universiteit Utrecht. Ze is aanwezig bij de oratie van professor Javier Couso, die verbonden is aan de Prins Claus Leerstoel. Máxima is beschermvrouwe van de naar prins Claus vernoemde leerstoel.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen dinsdag een streekbezoek aan Zeeuws Vlaanderen. Het koningspaar bezoekt de gemeenten Hulst, Terneuzen en Sluis. Woensdag opent Máxima met koningin Mathilde van België de tentoonstelling Vormidable Hedendaagse Vlaamse Beeldhouwkunst op het Lange Voorhout in Den Haag.

Donderdag reikt Máxima de Appeltjes van Oranje uit op Paleis Noordeinde in Den Haag. Dit doet ze onder toeziend oog van koning Willem-Alexander, die bij de uitreiking aanwezig is voordat hij ‘s middags de nieuwbouw opent van De Nieuwe Baarnsche School in Baarn.

Máxima sluit de werkweek af in Zoetermeer. Vrijdag opent ze daar het nieuwe Zorg Onderwijs Centrum van Koninklijke Kentalis, een organisatie voor mensen met doofheid, slechthorendheid en taalontwikkelingsstoornissen.

Gratis voor jou


Meer Nederland