Máxima opent conferentie kindereducatie

Vorsten

2015-10-09 05:54:00

DEN HAAG – Koningin Máxima opent dinsdag de internationale conferentie Hands On! in het Rijksmuseum in Amsterdam. Dat blijkt uit de agenda op de website van het Koninklijk Huis. Op de vierdaagse conferentie spreken museumprofessionals uit 35 landen over het verbeteren van de kwaliteit en toegankelijkheid van musea voor kinderen.

Voordat Máxima dinsdag naar Amsterdam afreist, woont zij zaterdag de Landelijke Huurdersdag in het Beatrixtheater in Utrecht bij. De Woonbond viert dit jaar een 25-jarig jubileum, en met de huurdersdag wil de bond huurders aandacht geven, terugblikken en vooruit kijken, mede naar aanleiding van de nieuwe Woningwet.

Máxima is dinsdag niet de enige die in actie komt, haar man koning Willem-Alexander opent dinsdagochtend het Energy Transition Centre (EnTranCe) in Groningen, een proeftuin voor energietransitie waarin studenten en onderzoekers van de Hanzehogeschool Groningen en Energy Academy Europe samenwerken met bedrijven. Prinses Margriet houdt dinsdag als beschermvrouwe een toespraak in Amersfoort tijdens de viering van het zeventigjarig bestaan van de Unie Van Vrijwilligers Nederland (UVV).


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig