Máxima vergadert voor tweede dag in Davos

Vorsten

24-01-2019 11:05:00

Koningin Máxima is donderdag begonnen aan haar tweede dag op het Wereld Economisch Forum (WEF) in het Zwitserse Davos. ’s Ochtends was zij aanwezig bij de Financial and Monetary Systems Stewardship Board Meeting, waar zij sinds 2016 op uitnodiging van het WEF lid van is.

Máxima is op het WEF in haar rol als speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Ze spreekt er met regeringsvertegenwoordigers van diverse landen, functionarissen van centrale banken en vertegenwoordigers van fintech-organisaties en het bedrijfsleven. Zo had de koningin woensdag al een ontmoeting met de Britse prins William en de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Ook was ze woensdag gastvrouw van een open paneldiscussie over hoe internationale bedrijven financiële diensten beter toegankelijk kunnen maken.

Het WEF is een jaarlijkse internationale bijeenkomst van ongeveer tweeduizend politici, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en internationale organisaties, academici, maatschappelijke organisaties en journalisten. Dit jaar ligt de focus op de gevaren van klimaatverandering en nieuwe technologie, zoals kunstmatige intelligentie.

Meer Nederland