Máxima verheugt zich op BZTband XXL

Vorsten

10/02/2016 7:46 pm

De hoogste groepen van de basisscholen in Nederland worden opgeroepen mee te doen aan ,,de grootste muziekwedstrijd van Nederland”. Enkele ‘ambassadeurs’ van het platform Méér Muziek in de Klas, onder wie theaterman Joop van den Ende en hoogleraar Erik Scherder, deden de oproep woensdagavond in het tv-programma De Wereld Draait Door.

Koningin Máxima deed als erevoorzitter van het platform via een videoboodschap een oproep tot inschrijving. ”Dag allemaal. Voor de kinderen in groep 5, 6 en 7 is er nu iets heel leuks”, aldus de koningin. ”De BZT Show gaat op zoek naar de BZTband XXL. De winnaars spelen mee tijdens een groot muziekgala en ik kom kijken. Doe je best en vooral heel veel plezier”, zie Máxima.

Meer Muziek in de KlasKoningin Máxima en Jetske en Pepijn van de NPO Zapp #BZTshow willen Méér Muziek in de Klas! Wil je meer weten? Of je klas meteen opgeven voor de BZTband XXL muziekwedstrijd? Bekijk dan de website www.zapp.nl/bzt.

Geplaatst door Het Koninklijk Huis op woensdag 10 februari 2016

Klassen kunnen een zelfgemaakt muziekstuk insturen via de website meermuziekindeklas.nl. In juni mogen honderd tot 120 klassen auditie doen. Dertig klassen mogen daarna door naar de volgende ronde en hun muziek laten horen in het kinderprogramma De BZT Show.

Galafeest

De tien klassen die de finale bereiken, vertolken tijdens een galafeest eind dit jaar een speciaal voor deze wedstrijd gemaakte compositie van Henny Vrienten. Máxima is hierbij eregast. ”Ik verheug me nu al op jullie voorstelling”, zegt ze.

De koningin nam in 2011 het initiatief voor het programma Kinderen maken muziek, met als doel dat zoveel mogelijk kinderen in aanraking komen met een muziekinstrument en samen muziek kunnen maken.

Vorig jaar werd het Platform Ambassadeurs Méér Muziek in de Klas gelanceerd. Hierin zitten bekende Nederlanders, maar ook bijvoorbeeld gemeenten, provincies en opleidingsinstituten. Zij zetten zich ervoor in dat muzieklessen een vast onderdeel worden op de basisscholen.

Gratis voor jou


Meer Nederland