Máxima zet Jan Taminiau weer in de spotlights

Vorsten

2017-04-27 10:39:00

Koningin Máxima draagt donderdag op Koningsdag een cape en japon van Jan Taminiau. Daarmee zet ze de ontwerper uit Noord-Brabant in de spotlights, redeneert Josine Droogendijk, auteur van het boek Modekoningin Máxima.

”Afgelopen jaar heeft Máxima niet zo vaak een creatie van Taminiau gedragen. Vorig jaar droeg ze slechts eenmaal een ontwerp van Taminiau in het openbaar. Ik ben blij dat hij nu weer eens in de spotlights staat, ik gun het hem wel’, zegt de expert op het gebied van koninklijke mode.

Het ensemble dat koningin Máxima donderdag op Koningsdag draagt tijdens het bezoek aan Tilburg is vanaf vrijdag te zien in het TextielMuseum. Voor de cape koos Taminiau voor een donkerblauwe chenille met een rauwe, wollige en matte uitstraling, die in contrast staat met de overloop naar een glanskatoen in oker, met een glanzende en gladdere textuur, specificeert het TextielMuseum.

Combinatie

De donkerblauwe jurk is gemaakt van een combinatie van zijden crêpe Georgette en organza. In een degradé om het lichaam heen zijn donkerblauwe en okerkleurige gesmokte ribbanden, smalle metalen kettingen en kristallen geborduurd. Het ensemble wordt toegevoegd aan de tentoonstelling ‘Oranje Boven! | Koninklijk Textiel’.

Droogendijk: ”Arpil is een lastige maand voor de koningin. Het kan 25 graden worden, maar ook koud zijn zoals vandaag. Máxima kiest voor een praktische oplossing door een cape te dragen. Ze weet zich in deze kleding aan te passen aan het weer.”


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig