Meer diefstal op Koningsdag dan op normale dag

Vorsten

24-04-2014 17:46:00

DEN HAAG – Koningsdag, voorheen Koninginnedag, levert veel meer claims op van schade door vandalisme en diefstal van verzekerde fietsen dan op een normale dag. Dat meldde het Verbond van Verzekeraars donderdag.

De brancheorganisatie baseert zich op een analyse van de afgelopen vijf Koninginnedagen. De feestdag is gemiddeld goed voor 125 claims van gestolen fietsen tegen normaal circa 75. Bij vandalisme ligt dat op iets meer dan 100 tegenover 55.

Op Koningsdag worden ook veel meer schadeclaims ingediend wegens diefstal van smartphones dan op een doorsneedag, weet de brancheorganisatie, maar hierover zijn door de methode van registratie van deze claims geen concrete cijfers voorhanden.

Hier staat tegenover dat er op de koninklijke feestdag minder aanrijdingen zijn met auto’s. Uit de data blijkt dat het aantal claims door aanrijdingen daalt van gemiddeld 800 naar 500 per dag. Ook is er veel minder ruitschade bij auto’s: ‘slechts’ iets meer dan 500 claims op de feestdag van de koninklijke familie, tegenover bijna 1300 op een gewone dag.

Meer Nederland