NOS volgt koningspaar op staatsbezoeken

Vorsten

29/09/2014 2:06 pm

HILVERSUM – Onder de titel Koningspaar in Japan zendt de NOS vrijdagavond 31 oktober een verslag uit van het staatsbezoek dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima eind deze maand afleggen in Japan. Op dinsdag 4 november volgt nog een tv-verslag van het aansluitende staatsbezoek van het koningspaar aan Zuid-Korea.

Het staatsbezoek aan Japan richt zich op kennisuitwisseling en nieuwe samenwerkingsverbanden op het gebied van energie en land- en tuinbouw. Het staatsbezoek bevat verder traditionele onderdelen als een welkomstceremonie op het Keizerlijk Paleis in Tokio, een inspectie van de erewacht en een ontmoeting met keizer Akihito en keizerin Michiko. Ook het staatsbanket op het paleis, een ontmoeting met minister-president Shinzo Abe en het officiële afscheid van het keizerspaar wordt in beeld gebracht.

Op maandag 3 november arriveren Willem-Alexander en Máxima in Zuid-Korea. Ze zijn uitgenodigd door president Park Geun-hye. Het is de eerste keer dat een Nederlandse vorst een staatsbezoek brengt aan Zuid-Korea. Willem-Alexander bezocht er in 2012 wel de Wereldtentoonstelling. Het staatsbezoek aan Zuid-Korea heeft als doel de economische betrekkingen te intensiveren en de samenwerking te bevorderen in de sectoren hightech, windenergie en agribusiness. Bondscoach Guus Hiddink reist mee naar Korea als boegbeeld van de economische missie en als lid van de officiële delegatie. Hiddink maakte in 2002 furore als bondscoach van het Koreaanse elftal tijdens het WK.

Astrid Kersseboom presenteert beide NOS-programma’s op NPO 2.

Gratis voor jou


Meer Nederland