Ook in buitenland volop aandacht voor portret Amalia

Vorsten

17-11-2021 14:31:54

Media in het buitenland laten het dinsdag verschenen portret van prinses Amalia niet aan zich voorbijgaan. Over de hele wereld is er aandacht voor het boek dat Claudia de Breij schreef naar aanleiding van de aanstaande 18e verjaardag van de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Net als in Nederland worden Amalia’s acceptatie over haar toekomstige rol als koningin en haar relaas over haar toekomstige partner veel overgenomen. Ook schrijven veel media over de openheid waarmee de prinses praat over psychische gezondheid.

De Argentijnse krant La Nación haalt daarbij in het bijzonder de passage aan waarin Amalia praat over haar in 2018 overleden tante Inés Zorreguieta, de jongste zus van koningin Máxima. De prinses vertelt in het boek dat ze het belangrijk vindt om aan haar psychische gezondheid te werken omdat haar tante zelf een einde aan haar leven maakte. “Ik probeer maar te denken dat ze het beter heeft nu. Dat ze bij mijn opa is.”

Duitse media hebben ook aandacht voor de opmerking van Amalia dat Duitse jongens over het algemeen galanter zijn dan Nederlandse. Daarbij wordt opgemerkt dat haar oma Beatrix en overgrootoma Juliana uiteindelijk ook met Duitsers trouwden.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft