Openingen en Koningsspelen voor koning

Vorsten

20-04-2015 08:35:00

DEN HAAG – Voor koning Willem-Alexander staan deze week diverse openingen op het programma. Ook geeft hij vrijdag het startsein voor de Koningsspelen.

Willem-Alexander opent woensdagmiddag in het Amsterdamse Verzetsmuseum de tentoonstelling ‘Geen nummers maar namen’. De tentoonstelling gaat over Nederlandse politieke gevangenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangen zaten in concentratiekamp Dachau.

Op donderdag opent Willem-Alexander het nieuwe schoolgebouw van het speciaal onderwijs van Bartiméus in Zeist. Met de opening viert de organisatie voor blinden en slechtzienden ook het honderdjarig bestaan. De koning opent op vrijdagmiddag de geautomatiseerde containerterminal van APM Terminals aan de Prinses Amaliahaven op Maasvlakte II.

Samen met koningin Máxima woont Willem-Alexander vrijdagochtend een deel bij van de Koningsspelen in Leiden. Ze geven het startsein voor de sportdag waar in heel Nederland ruim 1,1 miljoen leerlingen van basisscholen aan meedoen.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.