Ophef over filmpje Máxima en burgemeester

Vorsten

2014-04-26 19:22:00

AMSTELVEEN – Burgemeester Fred de Graaf van Amstelveen herkent zich niet in het filmpje dat de ronde doet op internet en waarin het lijkt alsof hij zijn hand enige tijd laat rusten op het achterwerk van koningin Máxima. ‘Het is niet iets dat ik me herinner en al helemaal niet iets dat ik bewust zou doen. Ik weet heel goed dat dit niet hoort’, zegt hij tegenover de NOS.

Het op YouTube geplaatste filmpje is gemaakt tijdens de wandeling van de koninklijke familie door Amstelveen. De korte opname toont dat koningin Máxima door de burgemeester wordt aangespoord haar rondgang over het uitgezette parcours te vervolgen. De beelden suggereren dat De Graaf daarbij zijn hand op haar achterwerk legt. De onbekende filmer heeft dat ook door. ‘Hij grijpt gewoon haar bil’ is dan ook het commentaar bij de video.

Belgische kranten pakten zaterdag meteen groot uit met het voorval dat ‘onze noorderburen momenteel bezighoudt’. Op media als GeenStijl en op Twitter krijgt de eerste burger van Amstelveen de nodige kritiek. Eerder hield een woordvoerder van De Graaf het op een ‘ongelukkig shot van de burgemeester die de koningin naar een volgend onderdeel wil begeleiden’.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek