Optreden Concertgebouworkest tijdens staatsbezoek live gestreamd

Vorsten

2021-07-02 15:38:59

Het optreden van het Concertgebouworkest op 6 juli in Berlijn, als onderdeel van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Duitsland, zal live via internet voor iedereen te volgen zijn.

De video van het concert, dat om 19.00 uur begint, zal na afloop van de livestream offline gehaald worden en is dus slechts eenmalig te bekijken. Onder leiding van Iván Fischer speelt het gezelschap Mozarts Vierde vioolconcert in D groot, KV 218, met Sylvia Huang als soliste, en Beethovens Vierde symfonie. Fischer is met ingang van komend seizoen honorair gastdirigent van het Concertgebouworkest.

Het Concertgebouworkest droeg al veel vaker met een optreden bij aan een staatsbezoek uit Nederland. Ook in april 2011 speelde het tijdens een staatsbezoek aan Duitsland, eveneens in hoofdstad Berlijn.

Het Concertgebouworkest kreeg bij zijn honderdjarig bestaan in 1988 het predicaat Koninklijk. Máxima is beschermvrouwe, een functie waarin zij de overleden beschermheer prins Claus is opgevolgd. Het bezoek van de koning en koningin staat gepland van 5 tot en met 7 juli.


Meer Nederland

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana